De Gemeenteraad van Huizen heeft het College van Burgemeester en Wethouders begin november vorig jaar gevraagd onderzoek te doen naar het aantrekkelijker maken van de aanloophaven voor ligplaatshouders. Dit onderzoek heeft ertoe geleid dat het College de algemene voorwaarden haven- en liggelden met ingang van 1 april 2021 heeft aangepast. De doorgevoerde aanpassingen zijn aan de commissie fysiek domein meegedeeld door wethouder Marlous Verbeek. 

Winterabonnement aanloophaven

Met ingang van 1 november 2021 kunt u als ligplaatshouder ervoor kiezen om uw schip in de aanloophaven te laten overwinteren. Hiervoor kunt u jaarlijks een winterabonnement afsluiten. In tegenstelling tot het zomerabonnement wordt deze niet stilzwijgend verlengd. U kunt het winterabonnement jaarlijks voor 1 oktober aanvragen via de website van de gemeentehaven of bij de havenmeester.


De brugbediening van de aanloophaven van 1 april tot 31 oktober blijft ongewijzigd. Dit betekent dat als u een schip heeft met een doorvaarhoogte van 3 meter of meer, u in de winter niet naar het Gooimeer kan varen. Bent u een wintervaarder dan kunt u net als nu een winterligplaats huren in de Oude haven van de gemeente.