Op zondag 3 juli heeft burgemeester Niek Meijer uit ernstige veiligheidsoverwegingen twee woningen aan Roef gesloten voor tien dagen, tot 13 juli. De burgemeester maakt hiervoor gebruik van artikel 175 van de gemeentewet. De bewoners hebben een aanzegging gekregen om hun woning te verlaten. Zij hebben inmiddels elders een onderkomen. De buurt waarin de woningen liggen wordt voorlopig bewaakt door de speciale bewakingseenheid van de politie. Ook wordt gekeken naar de inzet van mobiele camera’s. De buurtbewoners zijn ter plekke geïnformeerd door burgemeester Niek Meijer, wethouder Bert Rebel, politie en boa’s. 

Achtergrond

De burgemeester heeft de woningen gesloten na signalen van politie en Openbaar Ministerie (OM) over de veiligheid van deze bewoners. De signalen bij politie en OM zijn zodanig dat er sprake kan zijn van een onmiddellijk gevaar voor verstoring van de openbare orde en veiligheid.

Burgemeester Meijer: “Uiteraard heeft zo’n sluiting grote impact op de bewoners. Zij zijn inmiddels elders ondergebracht. Ik ken geen details over de aard van deze ernstige dreiging. Wel is mij verzekerd dat het open houden van de woningen een gevaar kan opleveren voor de bewoners èn de omwonenden. Dat is voor mij voldoende om tot voorlopige sluiting over te gaan.”