Op vrijdag 17 november is het de Dag van de Ondernemer. Een dag waarop wethouder Economie, Bert Rebel, een blijk van waardering geeft aan onze Huizer ondernemers.

“Vrijdag 17 november is het de Dag van de Ondernemer. Een dag waarop in heel Nederland ondernemers in het zonnetje worden gezet. Een dag die jaarlijks wordt georganiseerd door het MKB-Nederland en waarop wij als gemeente een blijk van waardering geven aan onze Huizer ondernemers. Met deze dag vieren we het ondernemerschap en willen wij onze Huizer ondernemers bedanken voor hun durf, doorzettingsvermogen en passie voor ondernemerschap.

De ondernemers in Huizen zijn een enorme toegevoegde waarde voor ons ondernemersklimaat. Ondernemers creëren immers groei, banen en welvaart. Ondernemers houden onze lokale economie draaiende en zorgen voor werkgelegenheid en dynamiek in onze samenleving. In ondernemersland speelt er momenteel veel, van verschillende trends en ontwikkelingen tot de dagelijkse zorgen om de hoge energielasten, hogere huurkosten en het vastlopen door gebrek aan personeel. Wij wilden horen hoe het met jullie gaat, wat jullie bezighoudt en waar jullie tegenaan lopen. Na het succes van vorig jaar heeft ook dit jaar de gemeente Huizen in samenwerking met de ZakenClub Huizen en de Huizer Ondernemers Federatie de economische avond op het gemeentehuis voor al haar ondernemers georganiseerd. Deze avond vond plaats op woensdag 8 november. Het thema van dit jaar was Huizen ontmoet Ondernemend Huizen. Op een laagdrempelige manier zijn de Huizer ondernemers het gesprek aangegaan met het college en hun mede-ondernemers. We hebben ons laten inspireren met mooie gesprekken en onderling werd de verbinding en de samenwerking opgezocht tussen gemeente alsook bij de ondernemers. Als wethouder Economische Zaken kijk ik dan ook vol trots terug naar deze avond.

Mijn complimenten aan het Huizer ondernemerschap, dat we voor de toekomst de verbinding en de samenwerking met elkaar weten blijven aan te gaan, zodat we elkaar lokaal nog meer kunnen versterken. Laten we dat vooral in gedachten houden vandaag op de Dag van de Ondernemer!”