Klussers Versa Welzijn helpen om energierekening omlaag te brengen.

De Fixbrigade Huizen heeft de mijlpaal van 100 woningen gehaald. Dit team klussers van Versa Welzijn helpt huishoudens met een kleine portemonnee om de energierekening omlaag te brengen. Dit doet de Fixbrigade door kleine maatregelen in een woning aan te brengen. Deze hulp-aan-huis blijkt erg populair. Daarom is er onlangs ook een tweede Fixteam gestart. 

Inwoners met een kleine portemonnee en een hoge energierekening krijgen hulp van de overheid, zoals de eenmalige energietoeslag. Met hulp van de Fixbrigade is het de bedoeling dat hun energierekening ook echt lager wordt. De Fixbrigade helpt inwoners met een laag inkomen om energie te besparen met kleine aanpassingen in hun woning. Daarbij valt te denken aan kierdichting, het aanbrengen van radiatorfolie en het vervangen van verlichting door ledlampen. De energiecoaches van HuizenDuurzaam en de energiecoöperatie van Huizen, kunnen helpen met praktische adviezen.

Meer dan 300 aanmeldingen

De Fixbrigade Huizen is in oktober 2022 gestart. Inmiddels hebben zich meer dan 300 huishoudens aangemeld. Om deze wachtlijst voor het eind van het jaar te kunnen wegwerken, is een tweede Fixbrigade team gestart. Mensen uit het project DOEN van de gemeente versterken deze 2 teams. Door middel van de Fixbrigade doen zij werkervaring op en stromen dan weer door. 

Projectleider Jerrel Oron zegt hierover:

"We zijn echt overweldigd door het aantal aanvragen en de positieve respons. De uitvoer van de Fixbrigade wordt door iedereen als heel positief ervaren. Het tocht veel minder, dus de thermostaat kan lager. Mensen zeggen zich comfortabeler te voelen in hun huis. Zo hoorden we bijvoorbeeld van een bewoner dat ze nu een flink bedrag van de energieleverancier terug kreeg én een grote mindering op de maandelijkse betaling".

Ook wethouder Bert Rebel is tevreden en vertelt:

"We zien dat de Fixbrigade echt in een behoefte voorziet. Daardoor duurt het helaas ook wat langer voordat iedereen bezocht is. Ik ben blij dat het tweede team nu gestart is en kan helpen de wachtlijst weg te werken. En trots op het bereiken van de mijlpaal van honderd bezochte woningen."

Energie besparen

Inwoners die energietoeslag hebben ontvangen, hebben een brief gekregen met het aanbod voor een bezoek van de Fixbrigade of om zelf voor € 250,00 aan materialen te schaffen. 

Aanmelden voor de Fixbrigade kan niet meer. Heeft u zich niet aangemeld voor de Fixbrigade, maar wel de brief ontvangen? Ga dan naar ea.duurzaambouwloket.nl/huizen om voor € 250,00 energiebesparende maatregelen als ledlampen en radiatorfolie uit te zoeken. 

Foto, vlnr: Salem (project Doen), Eddy Stecher en Ronald Smout (hoofdfixers Versa Welzijn)