Gemeente Huizen is op zoek naar stembureauleden en stemmentellers

Verkiezingen vormen de basis van ons land. Gemiddeld eens per jaar mogen kiesgerechtigde inwoners van Nederland zich melden bij een stembureau om hun stem uit te brengen. Op donderdag 6 juni 2024 vindt de verkiezing plaats van de leden van het Europees parlement. De vrijwilligers die de stembureaus bemensen vormen de ruggengraat bij de organisatie van deze omvangrijke opgave.  

Als stembureaulid ben je samen met je team om ervoor te zorgen dat de stemming soepel verloopt. Je zorgt ervoor dat iedereen die mag stemmen dat ook kan doen, en je zorgt ervoor dat alles volgens de regels gebeurt. Op de verkiezingsdag werk je in sessies met twee andere teamleden, waardoor je op verschillende momenten aanwezig bent. Vanaf 21.00 uur help je met het tellen van de stemmen en afronden van de werkzaamheden. Er is een verplichte online training die je moet volgen voordat je aan de slag kunt. Omdat er veel regels zijn en veel partijen meedoen, is het een flinke klus. Hou daar rekening mee. 

Werkzaamheden 

Er wordt in meerdere diensten gewerkt:  
A.    Dagdienst: van 7.00 uur tot 13.00 uur én van 17.00 uur tot einde werkzaamheden 
B.    Middagdienst: van 13.00 uur tot 17.00 uur én van 21.00 uur tot einde werkzaamheden. 
C.    Extra tellers: vanaf 21.00 uur tot einde werkzaamheden.

Benodigde profiel

Je bent 18 jaar of ouder en kiesgerechtigd, je hebt een MBO+ werk- en denkniveau, een goede beheersing van de Nederlandse taal, cijfermatig sterk en je kan op een vriendelijke en correcte wijze met mensen omgaan. Je bent fysiek in staat een lange verkiezingsdag te werken. Daarnaast heb je ervaring met administratieve werkzaamheden en kan deze nauwkeurig uitvoeren.  

Je bent stressbestendig, flexibel inzetbaar en bereid om gedurende de verkiezingsdag (eventueel op afroep) beschikbaar te zijn.

Meld je aan

Als je je herkent in dit profiel meld je aan via aanmeldenverkiezingen@huizen.nl. Geef een korte beschrijving van jou en je opleiding/werkzaamheden (CV). Heb je eerder al ergens ervaring gehad met het werken in een stembureau, vermeld dat erbij. Je BSN, mailadres en mobiele nummer zijn noodzakelijke gegevens om je te kunnen inschrijven als stembureaulid.

Het aanmelden geeft geen garantie op plaatsing; we zoeken een goede balans tussen nieuwe en ingewerkte stembureauleden.