We heten u van harte welkom in onze haven! Op 1 april 2024 begint het vaarseizoen 2024. In de winterperiode is het mogelijk een ligplaats in de haven te huren of de haven als passant aan te doen. 

Havenmeesters

Een team van havenmeester en assistent-havenmeesters zet zich met groot genoegen als gastvrouw/heer in voor ligplaatshouders, passanten, camperaars en riviercruiseschepen.

Bereikbaarheid havenkantoor

In het vaarseizoen zijn de havenmeesters dagelijks bereikbaar op de volgende tijden:

  • 09.00 -12.00 uur
  • 13.00 -17.30 uur
  • 18.00 -19.30 uur

Buiten het vaarseizoen is het havenkantoor bereikbaar op maandag, woensdag en vrijdag van 9.30 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 15.30 uur. 

Wilt u naar het havenkantoor komen, dan adviseren wij u vooraf te bellen. Zo voorkomt u dat u voor een dichte deur staat als de havenmeesters in de haven aan het werk zijn.

Contactgegevens

Telefoon: 06 27 30 80 84
E-mail: gemeentehaven@huizen.nl
Website: www.huizen.nl/haven

Tarieven gemeentelijke jachthavens

Bekijk het volledige overzicht van tarieven voor 2024

Het opwaarderen van jachthavenkaart of Sepcard (buitenhaven) kan in het havenkantoor (per pin) of door middel van de opwaardeerautomaat in de wasruimte KNRM (muntgeld). 

Let op: Restitutie van een geldbedrag op de Sepcard is bij opzegging ligplaats niet mogelijk.

Ligplaatsfactuur

De facturen voor de vaste ligplaatsen worden aan u verzonden. Restitutie op de factuur is niet mogelijk.

Codes sanitair/wasruimte

De deurcode is te verkrijgen op het havenkantoor. De huidige deurcodes en die van de ruimte waar de wasmachine en droger voor het sanitair zijn nog hetzelfde als vorig jaar. Pas als wij constateren dat er onrechtmatig en onjuist gebruik gemaakt wordt van het sanitair, worden de codes veranderd. Uiteraard worden ligplaatshouders daar per e-mail over geïnformeerd.

QR-code sticker ligplaatshouders

Voor het toezicht op het rechtmatig gebruik van ligplaatsen in een van de drie gemeentehavens worden schepen met een ligplaatsvergunning voorzien van een zogenaamde QR-code sticker van het jachthavenbeheerprogramma I-Marina.

Hierdoor kan de havenmeester na het scannen van de QR-code direct zien of er voor het schip een ligplaatsvergunning is afgegeven, aan wie en voor welke ligplaats. Het is de bedoeling dat de sticker achter op de spiegel van de boot aan de rechterzijde of linkerzijde wordt geplakt.

Schoonmaken van het schip

Volgens de havenverordening van de gemeente Huizen wordt er bij ernstig vervuilde en/of verwaarloosde boten actie ondernomen door de havenmeester. Zorgt u ervoor dat uw schip er schoon en gebruiksklaar uitziet? Bij de meldsteiger nabij het havenkantoor staat een wasdekpomp waarmee schepen gewassen kunnen worden, zonder andere ligplaatshouders te hinderen. Het gebruik is gratis en kan op afspraak. Let op: het wassen van schepen mag NIET met de op de steiger aanwezige drinkwaterkranen.

Het haventeam van gemeentehaven Huizen wenst u een fijn en gezellig vaarseizoen 2024 toe!