Mijn naam is Colin Beek, ik ben 28 jaar oud en woon momenteel in Amsterdam, hoewel ik ben opgegroeid in Huizen. Ik werk als SAP Finance Transformation Consultant en ben daarnaast al zo'n 3,5 jaar penningmeester bij B.S.V. de Zuidvogels.

Op mijn 6e ben ik begonnen met honkballen bij Zuidvogels, nadat ik via een open dag in aanraking kwam met de sport. Sindsdien ben ik hier altijd blijven honk- en softballen, ondanks mijn verhuizing naar Amsterdam. Enkele jaren geleden kwam de bestuursfunctie van penningmeester vrij binnen de vereniging. Een van de oud-voorzitters, en mijn toenmalige teammanager, benaderde mij om voor deze vacante vrijwilligersfunctie. Gezien mijn achtergrond in finance, de leermogelijkheden die dit biedt en mijn hart voor de vereniging hoefde ik hier niet lang over na te denken. B.S.V. de Zuidvogels heeft dan ook altijd een grote rol in mijn leven gespeeld. Het is mooi om daar nu iets voor terug te doen.

Colin Beek in actie bij honkbalvereniging B.S.V. de Zuidvogels, waar hij ook vrijwilliger is

Ik vervul de rol van penningmeester binnen het bestuur van BSV de Zuidvogels. Als penningmeester ben ik niet alleen verantwoordelijk voor het beheer van de financiën van de club, maar speel ik ook een actieve rol in het dagelijkse bestuur en het ondersteunen van de verschillende commissies. Ook draag ik bij aan het vormgeven van de toekomst van onze vereniging.

Wat BSV de Zuidvogels echt kenmerkt, is de hechte gemeenschapssfeer. Het voelt als een grote familie waar iedereen elkaar steunt en aanmoedigt, zowel op als buiten het veld. Deze sterke onderlinge band is wat onze club zo bijzonder maakt.

Wat dit vrijwilligerswerk zo leuk maakt, is dat het me de kans geeft om nog meer betrokken te zijn bij de vereniging. Daarnaast leer ik ontzettend veel, omdat ik met onderwerpen bezig ben waar je verder niet veel mee in aanraking komt. Je hebt de kans om samen met andere vrijwilligers echt een verschil te maken voor (de toekomst) van de club. 

Een van de grootste uitdagingen in vrijwilligerswerk is het vinden van een balans tussen de ambities die je voor de vereniging hebt en de beschikbare tijd en middelen. Het is een voortdurend proces van prioriteiten stellen en creatieve oplossingen bedenken om onze doelen te bereiken.

Het vrijwilligerswerk binnen onze familievereniging speelt een cruciale rol in het creëren en versterken van een gevoel van trots en verbondenheid onder onze leden. Het vormt de kern van onze club en is essentieel voor ons voortbestaan en succes. 

Om jongeren te enthousiasmeren voor vrijwilligersfuncties en bestuurswerk, is het belangrijk een omgeving te creëren waarin ze kunnen leren en zich gewaardeerd en betrokken voelen. Daarnaast denk ik dat het van belang is dat het flexibele functies zijn, in samenwerking met andere, die te combineren zijn met hun studie- en werkverplichtingen.