De klimaatburgemeesters van Huizen, Gert-Jan van Dommelen en René Pieterman, hebben vandaag de vlag voor Nationale Klimaatweek gehesen. Hiermee geven zij het startschot voor de Nationale Klimaatweek in Huizen.

Nationale Klimaatweek is dit jaar van 30 oktober tot en met 5 november. In de Klimaatweek worden inwoners en ondernemers aangemoedigd om iets te doen voor een beter klimaat. Ook in Huizen zijn verschillende activiteiten, zoals de workshop ‘Warm de winter door met kleine maatregelen’ van lokale energiecoöperatie HuizenDuurzaam. Deze workshop is op dinsdag 31 oktober van 13.00 tot 14.30 uur in Haven 5 aan de Havenstraat 5 in Huizen. Aanmelden kan via aanmelden@huizenduurzaam.nl.

Op zaterdag 4 november van 11.00 tot 12.00 uur gaan wethouders Karin van Werven en Bert Rebel in gesprek met inwoners op de markt in het Oude Dorp. Ook delen ze een kleine attentie uit.

Klimaatburgemeester(s)

Huizen heeft twee klimaatburgemeesters: Gert-Jan van Dommelen en René Pieterman. Klimaatburgemeesters zetten zich in voor een beter klimaat. Ze zijn een voorbeeld in hun gemeente en inspireren anderen om bewuster te leven, minder CO2  uit te stoten en meer energie te besparen. Gert-Jan van Dommelen: “We vinden het erg belangrijk om ons steentje bij te dragen aan een beter klimaat en anderen te stimuleren om dit ook te doen.”

Kijk voor meer informatie ook op nkw2023.nl/.