Leden van de Huizer Ondernemers Federatie (HOF) en de Zakenclub Huizen (ZCH) kozen op donderdag 20 april welke bedrijven de Ondernemersprijs Huizen 2023 hebben gewonnen. Door een gelijk aantal stemmen zijn er twee winnaars van de HOF en twee winnaars van de ZCH gekozen.

Gewijzigde opzet

De opzet van de Ondernemersprijs Huizen is gewijzigd. Waar eerst de gemeente de regie had, is de organisatie nu in handen van de HOF en ZCH. De rol van de gemeente is faciliterend. Dit met het doel de netwerkorganisaties van de Huizer ondernemers te versterken. Zo wordt de Ondernemersprijs Huizen een prijs voor en door ondernemers.

De genomineerden voor de Ondernemersprijs Huizen

De Ondernemersprijs Huizen wordt eens in de twee jaar gehouden. Voor de prijs in 2023 zijn vanuit de ZCH en de HOF elk drie ondernemingen genomineerd. Zij zijn door de besturen van de netwerkorganisaties voorgedragen. 

De genomineerden zijn :

Huizer Ondernemers Federatie

  • Jeffrey Gjertsen (Phohiflat) – Bike totaal A. Bout 
  • Jamie Bracht (Oude dorp, Vershof) – Jamie’s Kaas (voorheen Kees Kromhout) (winnaar)
  • Kirsten Toonen (Winkelcentrum Oostermeent) - Arthair (winnaar)

ZakenClub Huizen

  • Herman van der Heiden  - Van der Heiden Puinrecycling (winnaar)
  • Tim Camerik – Be Our Guest Events
  • Frieda Baard – Baard Tuin- en Parkmachines (winnaar)

Uitreiking

Tijdens de avond van de uitreiking op 20 april werd er door de aanwezigen gestemd. Voor de winnaars stelt de Rabobank een voucher beschikbaar, waarmee kan worden deelgenomen aan de ‘Circulaire Economy challenge of Circo Track’ of een programma bij de School for Change (De Groene Afslag - https://schoolforchange.nl/). Ook krijgen de winnaars een lunch met de burgemeester en de wethouder aangeboden. De gemeente draagt bij aan de organisatie en in de kosten.