Welke organisatie verdient de Ondernemersprijs 2020?

- Duurzaam * Sociaal * Technologisch - 

Elke twee jaar reikt de gemeente Huizen de Innovatieprijs uit aan een Huizer bedrijf dat uitblinkt in innovatie, duurzaamheid of sociaal beleid. In 2018 ging de eer naar Jude Catering. Inmiddels bestaat de prijs tien jaar. Tijd om de prijs en een Huizer ondernemer in het licht te zetten. Samen met Huizer kunstenaar Michiel Linders wordt gewerkt aan een nieuwe trofee. Daarnaast bestaat de prijs uit een bedrag van € 2.000. 

Innovatief, duurzaam of sociaal

De Ondernemersprijs wordt uitgereikt aan een Huizer bedrijf dat uitblinkt in innovatieve ontwikkeling, sociaal beleid of duurzaamheid. Denk bijvoorbeeld aan organisaties die duurzaam innoveren of produceren of maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wat betreft sociaal beleid valt te denken aan leerling-werkplaatsen, dagbestedingsplekken of een gehandicaptenbeleid. Bij technische en technologische innovaties gaat het om het vernieuwen of sterk verbeteren van producten, processen of diensten. Van niet-technologische innovaties is bijvoorbeeld sprak bij vernieuwing in een organisatie, zoals sociale innovatie.

Jury

De jury van de Ondernemersprijs bestaat uit wethouder Bert Rebel, Piet de Bruin (Zakenclub Huizen), Harold van de Wakker (Rabobank) en oud winnaar van de prijs Linda de Haan (de Pastorie). 

Corona

In 2020 is het door de coronamaatregelen niet gelukt om de uitreiking van de Ondernemersprijs een vervolg te geven. In overleg met de Zakenclub Huizen worden de mogelijkheden voor 2021 dan wel 2022 verder verkend.