Bij UMAS Body & Mind geven wij les in verschillende vechtsporten. Onze basis ligt bij het American Kenpo. Dit systeem is opgebouwd uit verschillende niveaus waarbij per niveau een nieuwe kleur band dient te worden behaald (vergelijkbaar met bijvoorbeeld judo of andere karatestijlen). American Kenpo richt zich op korte snelle technieken tegen verschillende soorten aanvallen.

Je leert op verschillende manieren jezelf te verdedigen tegen diverse stoten, trappen, grepen en klemmen. Ook wordt er ingegaan op de situatie die vooraf kan gaan aan een confrontatie. Efficiëntie en hoe je je lichaam daarbij optimaal kan benutten, staan bij ons bij het beoefenen van vechtsport voorop. Niemand heeft tenslotte dezelfde lichaamsbouw. De technieken en kata's zijn daarom een leuk en handig hulpmiddel om jezelf hierin zo optimaal mogelijk te ontwikkelen. Naast American Kenpo geven wij ook les in Millers Martial Arts wat bestaat uit een combinatie van elementen uit onder andere: Kickboksen,  panatukan (Filipijns boksen), grappling (klemmen staand en liggend) en eskrima (Filipijns stokvechten). De focus ligt hierbij op de verschillende afstanden  waarop je van je tegenstander staat en wat dan het beste toe te passen. Wij hechten veel waarde aan goede, soms meer intensieve training, maar vinden het daarbij zeer belangrijk dat men zich op zijn gemak voelt. Op deze manier staat men ook meer open om grenzen te verleggen. Iedereen maakt zijn eigen ‘route’ in de vechtsport door en dat maakt het ook zo mooi om les in te geven. Wij hebben een leuke club mensen die elkaar helpt en uitdaagt om verder te groeien. 

Sinds afgelopen september geven wij ook les op de vrijdagavond aan jeugd vanaf 7 jaar. Dit is de Kenpo Kidz groep. Zij krijgen specifiek les in Kenpo Karate, waarbij het systeem in wat meer hapklare brokken is opgedeeld. De kinderen kunnen tussentijds strepen op de band (slips) behalen en na 6 strepen op de band, zijn ze klaar voor het volgende niveau. Corona heeft zeker een flinke uitdaging gegeven. Maar het is mooi om te zien dat onze leden terug blijven komen en naar de fysieke trainingen uitkijken. Tijdens de lockdowns hebben wij ook niet stil gezeten. Via Zoom gaven wij op afstand lessen. De focus ligt dan op de basics. Daarnaast hebben wij verschillende filmpjes gemaakt om mensen te stimuleren in hun eigen tijd te blijven bewegen. Wij kijken er erg naar uit om straks weer aan de slag te mogen gaan in de zaal met de jeugd en de volwassenen. Wij zien hoe belangrijk het is om te blijven bewegen, samen te trainen en fysiek met elkaar aan de slag te gaan. Het behouden van de onderlinge sociale contacten en goed voor jezelf blijven zorgen en kijken naar wat wel kan, zijn in deze tijd extra belangrijk. Vechtsport is hier een perfecte sport voor. Online of offline, samen of zelfstandig, je bent even weg uit de dagelijkse sleur. Je maakt je hoofd leeg, traint je lichaam en geest en je zelfkennis en zelfvertrouwen groeien hierdoor.