Ruim 2.000 Huizers hebben gebruik gemaakt van de subsidie van 80 euro voor kleine energiebesparende maatregelen. Als alle maatregelen daadwerkelijk in de woning zijn geplaatst, wordt gezamenlijk bijna 470 ton aan CO2-uitstoot per jaar voorkomen. Dat staat ongeveer gelijk aan 2.700.000 kilometer auto rijden of 3.000 keer naar Parijs vliegen.

“Een mooi resultaat”, vindt wethouder Duurzaamheid, Bert Rebel. “Echt een goed voorbeeld van hoe alle kleine beetjes helpen.” De subsidie van 80 euro voor kleine energiebesparende producten is nu op. Het afgelopen jaar hebben ruim 2.000 Huizers de waardebon gebruikt voor het aanschaffen van onder andere ledlampen, waterbesparende douchekoppen en radiatorfolie.

Woningeigenaren en huurders konden met de waardebon voor 80 euro aan gratis producten kopen. Online of bij een lokale ondernemer. Het doel van de actie was energie besparen. De waardebon kon daarom alleen gebruikt worden voor producten om energie mee te besparen.

Hulp bij aanvragen

Inwoners konden bij het gebruik van de voucher hulp krijgen van Versa Welzijn. Een opbouwwerker Duurzaamheid hield daarvoor een spreekuur in een wijkcentrum. “Niet iedereen heeft een computer of kan ermee omgaan. Of taal is een barrière”, legt Jerrel Oron van Versa Welzijn uit. “We zijn blij dat we samen met de gemeente toch veel mensen hebben kunnen helpen om van deze subsidie gebruik te maken.”

Energie besparen

De gemeente stimuleert inwoners en bedrijven om energie te besparen. Bijvoorbeeld met subsidie op woningisolatie en praktische hulp en informatie via het gemeentelijke energieloket via www.duurzaambouwloket.nl/huizen(externe link).

Kijk voor meer informatie over subsidie en energiebesparing op Huizen Klimaatbewust.