Het aantal auto’s blijft nog altijd groeien. En door de CO-uitstoot van al die auto’s blijven we onze leefomgeving vervuilen. Er zijn allerlei andere en minder vervuilende manieren om ons te verplaatsen. Reizen met het openbaar vervoer en de fiets bijvoorbeeld.

Wat kunt u zelf doen?

Fietsen

Kies vaker voor de fiets. Bijvoorbeeld om naar uw werk te gaan. Veel werkgevers stimuleren het fietsen met mooie vergoedingen. Het voorkomt CO2-uitstoot en het is veel gezonder. Met een vouwfiets of OV-fiets combineert u uw reis eenvoudig met het openbaar vervoer.  

Openbaar vervoer

Is de fiets voor u niet mogelijk? Kies dan vaker voor het openbaar vervoer (bus, trein, tram, metro). Zo draagt u bij aan een schonere leefomgeving. Reizen met het openbaar vervoer veroorzaakt minder CO2-uitstoot, dan wanneer u met de auto gaat.

Uw werkgever kan helpen

Sommige werkgevers hebben een fietsenplan. Daarmee kunt u goedkoper een fiets aanschaffen. Uw werkgever kan u hier meer over vertellen. Daarnaast vergoeden veel werkgevers een deel van de ov-kosten voor woon-werkverkeer.

Wat doet de gemeente?

Fietsnetwerken

We zorgen voor veel veilige en goed toegankelijke fietspaden in Huizen. Samen met de omliggende gemeenten werken we aan een groot netwerk van fietspaden in de regio. Zo kunt u op de fiets steeds makkelijker naar andere plaatsen in de omgeving.

Goed openbaar vervoer 

Samen met de Provincie werken we aan goed openbaar vervoer. Daardoor bent u snel in bijvoorbeeld Amsterdam of Hilversum. Dit is aantrekkelijk voor veel woon-werkverkeer. U heeft geen last van de files en bent lekker snel waar u wilt zijn.

Deelfietsen op busstation Huizen

De Provincie is aan het testen met deelfietsen op het busstation van Huizen. Want een fiets is vaak handig voor de laatste kilometers naar uw werk of huis. De deelfietsen op het busstation van Huizen zijn van UwDeelfiets.

Tips en meer informatie

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Of meehelpen aan een gezonde leefomgeving? Kijk dan verder op een van de volgende websites:

  • De website van Milieu Centraal is een landelijke website met veel informatie over diverse onderwerpen die met het milieu en klimaat te maken hebben. U vindt er ook handige tips voor reizen met de fiets of het openbaar vervoer.
  • Op de website van UwDeelfiets vindt u meer informatie over het huren van een deelfiets. De deelfietsen op het busstation van Huizen zijn van UwDeelfiets.  
  • Op 9292ov.nl of de website van de Nederlandse Spoorwegen vindt u actuele tijden van bussen en treinen in heel Nederland. Er is ook een handige app van. 
  • Lees meer over elektrisch rijden en laadpalen en deelauto's.
  • Natuur- en milieueducatie: De Kinderboerderij in Huizen is tegelijkertijd het centrum voor natuur- en milieueducatie (NME) voor Huizen. Daarbij ondersteunt het NME-steunpunt Gooi en Vechtstreek de kinderboerderij en de scholen bij de educatie over natuur en milieu.

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met de gemeente. En vraag naar het team Civiele Werken.
Telefoon: 14 035
E-mail: gemeente@huizen.nl