Ramen spelen een grote rol in het comfort van woning én de hoogte van uw energierekening. We weten dat enkel glas voor veel warmteverlies kan zorgen. Maar zelfs dubbel glas kan niet tegen het meer moderne HR++ en triple glas op. Ook belangrijk: minder warmteverlies betekent minder energieverbruik. Dit betekent weer minder uitstoot van CO2. Uw woning wordt met triple glas of HR++ glas comfortabeler, warmer én duurzamer.

Bent u van plan de beglazing te vervangen? Kies dan voor triple glas of HR++ glas. Het vervangen van oudere beglazing voor isolerende beglazing zorgt ervoor dat de energierekening omlaag en het wooncomfort omhoog gaat. In de winter houden HR++ en triple glas de koude lucht buiten. In de zomer wordt de warmte van buiten geweerd. Een bijkomend voordeel is dat het zorgt voor geluidsisolatie.

Triple glas of HR++ glas

HR++glas is nu de standaard als u enkel of gewoon dubbel glas (‘thermopane glas’) gaat vervangen. Het is zonde om voor glas met een lagere isolatiewaarde te kiezen. Met triple glas en HR++ glas bespaart u meer energie dan met gewoon dubbel glas, en de extra kosten vallen mee. Triple glas is soms te dik of te zwaar om in bestaande kozijnen te plaatsen. Kies dan voor HR++. 

Gaat u ook de kozijnen vervangen? Kies dan voor kozijnen met triple glas en dubbele kierdichting, dan heeft u meteen de beste isolatie. U kunt voor HR++ en triple glas subsidie aanvragen bij de gemeente Huizen. 

Subsidies

Om inwoners te stimuleren om hun woningen te isoleren, zijn er twee gemeentelijke subsidieregelingen. Een subsidieregeling voor woningisolatie en een subsidieregeling voor kleinere, eenvoudige maatregelen zoals ledverlichting, radiatorfolie, of een waterbesparende douchekop.

  • Met de subsidieregeling eenvoudige maatregelen kunnen inwoners per woning maximaal 80 euro terugkrijgen of besteden in een webshop via www.duurzaambouwloket.nl/rrew-huizen.
  • Met de subsidieregeling woningisolatie kunnen huiseigenaren maximaal duizend euro terugkrijgen. Het gaat dan om diverse isolatiemaatregelen, zoals vloerisolatie, dakisolatie en isolerend glas. Aanvragen kan via onze website: www.huizen.nl/subsidie-woningisolatie.
  • Heeft u geen investeringsbudget ,maar wit u toch aan de slag, dan kunt u gebruik maken van een energiebespaarlening. Meer informatie hierover vindt u op www.duurzaambouwloket.nl/subsidiecheck.

Huisbezoek

U kunt ook een gratis huisbezoek aanvragen bij HuizenDuurzaam, de energiecoöperatie van Huizen. Een van de energiecoaches komt bij u langs en kijkt met u naar de mogelijkheden voor uw woning. Met die onafhankelijke informatie kunt u de voor- en nadelen van mogelijke maatregelen (en het kostenplaatje) tegen elkaar afwegen. Via de website van HuizenDuurzaam vraagt u eenvoudig een huisbezoek aan. Vrijblijvend en gratis.