In het voorjaar zien de bermen in Huizen er door alle voorjaarsbloemen prachtig uit. Deze eerste bloeiers, zoals sneeuwklokjes, krokussen en sterhyacintjes, zijn belangrijk voor wilde bijen, hommels en vlinders. De bijen gebruiken het stuifmeel voor de opbouw van hun bijenvolk. 

Bloembollen zonder gif

In de gewone bloembollenteelt worden bestrijdingsmiddelen (gif) gebruikt. Dit gif dringt door tot in het stuifmeel en de nectar van de bloem. De bijen gaan dood door het gif. Gif belandt in de honing die wij eten. In de biologische teelt wordt geen gif gebruikt. De gemeente Huizen kiest daarom heel bewust voor biologische bloembollen in de openbare ruimte. Doet u met ons mee?

Wat kunt u zelf doen?

Hoe minder gif we met zijn allen gebruiken, hoe gezonder dit is voor onze leefomgeving. Kies daarom zoveel mogelijk voor biologische bloembollen. U herkent ze aan het Europese keurmerk voor biologische producten. Ze zijn gewoon te koop bij een tuincentrum.  

Wat doet de gemeente?

Sinds 2015 plant de gemeente in Huizen alleen nog maar biologische bloembollen in de openbare ruimte. Dit past bij ons beleid van natuurvriendelijkheid en duurzaamheid. 

Tips en meer informatie

Wilt u meer weten over biologische bloembollen? Of meehelpen aan een gezonde leefomgeving? Kijk dan verder op een van de volgende websites:

  • Milieu Centraal is een overzichtelijke website met veel informatie over diverse onderwerpen die met ons milieu en het klimaat te maken hebben. Ook over biologische planten en bloemen.
  • Natuur- en milieueducatie: De Kinderboerderij in Huizen is tegelijkertijd het centrum voor natuur- en milieueducatie (NME) voor Huizen. Daarbij ondersteunt het NME-steunpunt Gooi en Vechtstreek de kinderboerderij en de scholen bij de educatie over natuur en milieu.
  • Lees meer over het thema groen en uw tuin

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met gemeente. En vraag naar het team Wijkbeheer en Service.
Telefoon: 14 035
E-mail: gemeente@huizen.nl