Welkom op de pagina van het jongerenpanel van Huizen! Het jongerenpanel is in januari 2022 van start gegaan met dertien leden in de leeftijd tussen 14 en 22 jaar. In september 2022 startte de tweede lichting en begin 2024 volgde de derde lichting.

Het panel geeft gevraagd en ongevraagd advies over allerlei zaken die voor de Huizer jongeren belangrijk zijn, zoals de toekomst van Huizen, veiligheid, mentale gezondheid onder jongeren en meer. De jongeren geven zelf aan wat zij belangrijk vinden, maar andersom kunnen zij ook door de gemeente gevraagd worden om ergens advies over te geven. Elke maand komt het jongerenpanel samen om een thema te bespreken. Op deze pagina houdt het jongerenpanel zelf een blog bij.

Kom bij het jongerenpanel van gemeente Huizen

De gemeente Huizen is op zoek naar nieuwe leden voor het jongerenpanel. Ben jij tussen de 14 en 22 jaar oud en woon je in Huizen? Wil jij meedenken over de toekomst van Huizen? En vind jij het belangrijk dat de mening van jongeren meetelt? Dan zijn wij op zoek naar jou! Lees verder: Meer informatie over het jongerenpanel. 

Meer informatie over het jongerenpanel

Wat doet het jongerenpanel? 

Het jongerenpanel komt één avond per maand samen. Tijdens zo'n bijeenkomst worden onderwerpen besproken die belangrijk zijn voor jongeren. Je mag zelf onderwerpen inbrengen waarover je het met de gemeente wil hebben, of wij leggen een onderwerp aan je voor waar wij jouw mening over willen horen. 

Wat krijg je ervoor terug?

Door mee te doen aan het jongerenpanel ben je niet alleen meer betrokken bij jouw gemeente, je doet ook veel nieuwe skills, kennis en ervaring op. Zo worden er trainingen gegeven, bijvoorbeeld over debatteren of adviesvaardigheden. Ook is er alle ruime om aan te geven wat je nog meer wilt leren! Het jongerenpanel is dé kans om jezelf te ontwikkelen; je doet waardevolle ervaringen op, ontmoet nieuwe mensen en het staat ook nog eens goed op je CV. 

Voor wie?

Om mee te kunnen doen is het belangrijk dat je in Huizen woont en tussen de 14 en 22 jaar bent. Wij zijn op zoek naar een diverse groep jongeren, omdat wij het belangrijk vinden dat het panel een afspiegeling is van de Huizer samenleving. Of je nu op het VMBO of VWO zit, of al studeert of werkt, iedereen is welkom! 

Aanmelden

Wat leuk dat je in het jongerenpanel wil! Het enige wat je nog moet doen, is een mailtje sturen naar communicatie@huizen.nl. Dan nemen we snel contact met je op! 

Bijeenkomsten

Er is één keer per maand een bijeenkomst van het Jongerenpanel. De verslagen van de bijeenkomsten kunt u vinden onder de kop 'Verslagen'.