In januari 2022 start het jongerenpanel van de gemeente Huizen. Ben jij tussen de 14 en 22 jaar oud? Lijkt het je leuk om meer te weten te komen over hoe de gemeente werkt? Én wil je meedenken over de toekomst van Huizen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat gaat het jongerenpanel doen?

Vanaf januari 2022 komt het panel één avond per maand samen. Het panel kan gevraagd en ongevraagd advies geven over allerlei zaken die voor Huizer jongeren belangrijk zijn, zoals de toekomst van Huizen, duurzaamheid, het sportaanbod of het tegengaan van het gebruik van lachgas of andere verdovende middelen. Daarnaast mag je ook aangeven waar jij het graag over wilt hebben! Ook organiseert het panel zelf avonden, bijvoorbeeld een discussieavond met een zelfgekozen gastspreker. 

Wat krijg je ervoor terug?

Door mee te doen aan het jongerenpanel ben je niet alleen meer betrokken bij jouw gemeente, je doet ook veel nieuwe skills, kennis en ervaring op. Zo worden er cursussen gegeven, waardoor je meer leert over de gemeente, over advies geven en over onderhandelen. En er is alle ruime om aan te geven wat je nog meer wilt leren! Het jongerenpanel is dé kans om jezelf te ontwikkelen; je doet waardevolle ervaringen op, ontmoet nieuwe mensen en het staat ook nog eens goed op je CV.

Voor wie?

Om mee te kunnen doen is het belangrijk dat je in Huizen woont en tussen de 14 en 22 jaar bent. Wij zijn op zoek naar een diverse groep jongeren, omdat wij het belangrijk vinden dat het panel een afspiegeling is van de Huizer samenleving. Of je nu op het VMBO of VWO zit, of al studeert of werkt, iedereen is welkom! 

Hoe meld je je aan?

Stuur vóór 22 november een e-mail, filmpje of wat je zelf ook maar wilt, naar Tamara Breugelmans via t.breugelmans@huizen.nl. In je aanmelding geef je in elk geval antwoord op de volgende vragen: 
-    Wie ben jij?
-    Waarom wil je meedoen aan het jongerenpanel?
-    Wat wil jij veranderen in Huizen?

Vervolg

De kennismakingsgesprekken zijn in de eerste twee weken van december. Voor de kerstvakantie hoor je of je bij het jongerenpanel zit. De eerste bijeenkomst van het panel is eind januari.

Vragen?

Heb je nog vragen over het jongerenpanel? Neem dan contact op met Tamara Breugelmans via t.breugelmans@huizen.nl of bel naar 06 31 13 60 97. Er is ook een digitale informatiebijeenkomst op 10 november van 17.00 – 18.00 uur. Doe mee aan de digitale bijeenkomst via Microsoft Teams