• HuizenDuurzaam helpt!

  Energiecoaches George Konings en Greg van Eick van HuizenDuurzaam komen niet alleen op huisbezoek. Zij laten ook graag zien wat zij thuis zelf doen aan energiebesparing. Daarom hebben de gemeente en de lokale energiecorporatie HuizenDuurzaam de film ‘HuizenDuurzaam helpt’ gemaakt.

 • Energiepeiling Huizen

  Er speelt veel op het gebied van energie en daar willen we u bij betrekken. We horen graag wat u vindt van onderwerpen als een aardgasvrije wijk, de opwek van duurzame energie in Huizen en het isoleren van uw woning. U kon daarom meedoen aan de Energiepeiling.

 • Inkoopactie HuizenDuurzaam

  HuizenDuurzaam, de lokale energiecorporatie, is met een collectieve inkoopactie gestart. Tot eind februari 2022 kunt u meedoen aan de collectieve inkoop van vloer-, bodem- en gevelisolatie, HR++ glas en zonnepanelen.

 • Resultaten laadpalenonderzoek

  Door de toename van het aantal elektrische auto’s neemt het aantal publieke laadpalen toe. Inwoners van Huizen konden van 9 tot 25 februari 2021 aangeven wat zij vinden van circa 100 beoogde locaties voor nieuwe laadpalen in hun omgeving. De resultaten van het onderzoek hebben we samengevat.

 • Project 'Energie besparen doen we samen op 't Plaveen'

  In opdracht van de gemeente Huizen gaat de Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV) ondernemers op bedrijventerrein ’t Plaveen helpen met energie besparen.

 • HR++ en triple glas zorgen voor verkoeling in de zomer en warmte in de winter

  Uw woning wordt met triple glas of HR++ glas comfortabeler, warmer én duurzamer

 • Ecologisch bermbeheer - een nieuw maaibeleid

  We vinden het belangrijk om de biodiversiteit in de gemeente te vergroten. Dit doen we op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door het versterken van de kwaliteit van natuurgebieden. Maar ook door de bermen op een goede manier te beheren dragen we hieraan bij.

 • 90 euro voor ledlamp of tochtstrip

  De eerste subsidieaanvragen voor kleine energiebesparende maatregelen komen binnen. Woningeigenaren in Huizen kunnen namelijk eenmalig maximaal 90 euro terug krijgen voor de aanschaf van bijvoorbeeld een waterbesparende douchekop, tochtstrippen of ledverlichting. Een combinatie van deze maatregelen mag ook.