Is uw cv-ketel aan vervanging toe? Wat is dan het beste om nu te doen: een nieuwe cv-ketel kopen of overstappen naar een duurzaam alternatief zoals een warmtepomp?   

Een nieuwe cv-ketel 

Is uw woning nog niet voldoende geïsoleerd? Dan is een zuinige cv-ketel een goede keuze. De kwaliteit, comfort en het rendement van cv-ketels zijn flink verbeterd. Ze verbruiken veel minder energie dan uw huidige (verouderde) ketel. Op deze manier kunt u eerst investeren in de isolatie van uw woning, waarna u kunt overstappen op een (hybride) warmtepomp. Veelal zijn de nieuwe cv-ketels namelijk al warmtepomp-klaar, waardoor de aansluiting op een hybride warmtepomp soepel verloopt. 

Hybride warmtepomp 

Is uw woning redelijk geïsoleerd, maar kunt u nog niet volledig van het gas af? Een hybride verwarmingssysteem is dan een goede stap. Hybride verwarmen houdt in dat u gebruik maakt van een warmtepomp én een cv-ketel. Met een hybride installatie bespaart u tot wel 50% op uw gasrekening, omdat de warmtepomp op elektriciteit werkt en de cv-ketel alleen bijspringt wanneer dit nodig is. 

All-electric met een warmtepomp 

Is alle isolatie en ventilatie op orde en is de woning klaar om van het gas af te gaan? Dan is een all-electric warmtepomp een goede keuze. Een volledig elektrische warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of grondwater en maakt dit gebruiksklaar voor uw woning. 

Gratis en onafhankelijk advies

Bent u benieuwd welk alternatief voor uw woning de beste oplossing is en heeft u behoefte aan gratis en onafhankelijk advies van een adviseur? Neem contact op met het Duurzaam Bouwloket. Duurzaam Bouwloket geeft gratis en onafhankelijk advies.