Veel bedrijfsdaken zijn geschikt voor zonnepanelen. Het project Zonwinst biedt ondernemers in Gooi en Vechtstreek op basis van ‘no cure no pay’ deskundige ondersteuning bij het plaatsen van zonnepanelen op hun bedrijfsdak. De adviseurs van Zonwinst werken in opdracht van de gemeente Huizen, dus onafhankelijkheid is gewaarborgd. Diverse bedrijven doen inmiddels al mee.

Wethouder Bert Rebel (Economie, Duurzaamheid en Milieu) richt zich tot Huizer ondernemers. “Met zonnepanelen kunt u uw eigen duurzame energie opwekken en uw energierekening structureel verlagen. Een aantrekkelijk financieel rendement is mogelijk, zeker wanneer u gebruik maakt van de landelijk subsidie SDE++. Bovendien is met de huidige energieprijzen de terugverdientijd ook een stuk aantrekkelijker geworden”, aldus de wethouder.

De adviseurs ondersteunen de ondernemer vanaf het eerste contact tot en met de oplevering van het zonnesysteem op het dak. Er zijn verschillende ‘businesscases’ ontwikkeld. Een van de varianten is om een dak beschikbaar te stellen voor coöperatieve opwekking van zonne-energie via de energiecoöperatie Huizen Duurzaam. Bert Rebel: “Welke variant het ook wordt, ondernemers kiezen zelf en houden maximale regie, maar alle rompslomp wordt weggenomen.”

Wilt u meer weten over de haalbaarheid van zonne-energie op uw bedrijfsdak? Plan uw eerste adviesgesprek in via www.zonwinst.nl(externe link). Een adviseur van InEnergie, die werkt voor het project Zonwinst, neemt dan snel contact met u op.

Project Zonwinst is een initiatief van de gemeenten Blaricum, Hilversum, Huizen, Laren en Weesp om de realisatie van grootschalige zonnesystemen op bedrijfsdaken versnellen. Het project wordt mede gefinancierd door de provincie Noord-Holland.