Het project Zonwinst gaat voor het derde jaar op rij in de gemeente Huizen weer van start. Dit project biedt bedrijven op basis van ‘no cure no pay’ deskundige ondersteuning bij het realiseren van zonnepanelen op hun bedrijfsdak. De adviseurs van Zonwinst werken in opdracht van de gemeenten, dus onafhankelijkheid is gewaarborgd. Meerdere bedrijven hebben al via dit project zonnepanelen geïnstalleerd. Deze zomer gaat de nieuwe landelijke subsidieronde voor zonnepanelen in. We nodigen bedrijven in Huizen van harte uit om nu aan dit project deel te nemen.

Waarom dit project Zonwinst?

Het is nodig om meer duurzame energie op te wekken, ook in Huizen. Dat is afgesproken in de Regionale Energie Strategie (RES). Windenergie en zonneweides zijn in onze regio niet of nauwelijks een optie. De meeste kansen liggen er voor zonnepanelen op daken. 

Wat houdt het project in?

Adviseurs van project Zonwinst ondersteunen ondernemers volledig bij het realiseren van het zonnesysteem. Zij begeleiden ondernemers vanaf het eerste contact tot en met de oplevering van de zonnepanelen. Als ondernemer bepaalt u dus zelf en houdt maximale regie, maar alle rompslomp wordt voor u weggenomen.

Waarom kiezen voor zonnepanelen?

Met de huidige energieprijzen worden zonnepanelen voor steeds meer ondernemers en gebouweigenaren aantrekkelijk. Zeker als bij grote daken de landelijke subsidie SDE++ kan worden benut. U helpt bovendien actief mee aan de verduurzaming van Huizen. 

Coöperatieve zonne-energie via HuizenDuurzaam

Een van de varianten van het project Zonwinst is om uw bedrijfsdak beschikbaar te stellen voor coöperatieve opwekking van zonne-energie. U investeert dan niet zelf, maar laat dit over aan de energiecoöperatie HuizenDuurzaam. Deze coöperatie is opgericht door Huizer inwoners en biedt bewoners van Huizen de kans om te participeren in zonneprojecten in Huizen.

De adviseurs van Zonwinst kunnen u in contact brengen met HuizenDuurzaam. U kunt de energiecoöperatie ook rechtstreeks benaderen via bestuur@huizenduurzaam.nl.

Project Zonwinst is een initiatief van de gemeenten Blaricum, Huizen en Laren om de realisatie van grootschalige zonnesystemen op bedrijfsdaken versnellen. Het project wordt mede gefinancierd door de provincie Noord-Holland.