De gemeentehaven Huizen heeft de Blauwe vlag 2023 ontvangen. Deze internationale milieuonderscheiding wordt jaarlijks toegekend aan stranden en jachthavens die aangetoond hebben schoon en veilig te zijn. De onderscheiding werd op donderdag 11 mei op het strand van de Wassenaarse Slag door Helga van Leur uitgereikt aan havenmeester Dick van Veldhuizen.

Over de Blauwe Vlag

De Blauwe vlag wordt elk jaar uitgereikt door de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK). Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de stichting overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenning- en kwaliteitssymbool voor schone stranden met goede waterkwaliteit en veilige en schone jachthavens.

Jaarlijkse controle

De Blauwe vlag wappert na de uitreiking trots aan de vlaggenmast bij de meldsteiger van de gemeentehaven Huizen. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.