Gaat u stemmen? Dan moet u uw stempas en een identiteitsbewijs meenemen. Met dit identiteitsbewijs moet u zich legitimeren. Zonder een geldig identiteitsbewijs kunt u niet stemmen.

Een geldig identiteitsdocument om mee te stemmen is een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs uit Nederland of een ander EU-land of IJsland, Liechtenstein, Noorwegen of een Zwitsers paspoort of identiteitskaart.

Uiterlijk vijf jaar verlopen

Uw legitimatie mag niet langer dan 5 jaar verlopen zijn. U kunt dus gebruikmaken van een identiteitsbewijs waarop staat 'geldig tot en met 18 maart 2016' of een latere datum. Is uw bewijs op 17 maart 2021 meer dan 5 jaar verlopen? Dan kunt u alleen stemmen door aan iemand een schriftelijke volmacht te verlenen.

Identiteitsbewijs kwijt of gestolen

Bent u uw identiteitsbewijs kwijt of is het gestolen? Dan kunt u uw stem uitbrengen door een kopie te laten zien van het proces-verbaal van de vermissing van het identiteitsbewijs of een verklaring van vermissing (afgegeven door de gemeente Huizen). Daarnaast moet u een pasje of document met uw naam en foto laten zien, bijvoorbeeld een persoonlijke ov-chipkaart. U kunt ook een schriftelijke volmacht aanvragen. Dan kan iemand anders voor u stemmen. 

Contact gemeente

Neem contact op met de gemeente als u vragen heeft over het stemmen. U belt hiervoor naar het telefoonnummer 14 035

Meer informatie over de Tweede Kamerverkiezing

Meer informatie vindt u op elkestemtelt.nl of op www.huizen.nl/verkiezingen.