De jaarwisseling 2022-2023 in Huizen is zonder grote incidenten verlopen. Er waren wel schades aan particuliere en gemeentelijke eigendommen. Vooraf was er sprake van een intensieve voorbereiding en samenwerking met de politie, gemeentelijke boa’s en ingehuurde toezichthouders, jongerenwerk en buurtcoaches van Versa Welzijn, winkeliers en bewoners. In Huizen waren er 3 vuurwerkvrije zones: winkelcentrum de Oostermeent, de Kostmand en winkelcentrum en scholencomplex Holleblok. 

Schades en incidenten

Ondanks het instellen van een vuurwerkvrije zone en de inzet van extra beveiliging vonden er toch vernielingen plaats in en om winkelcentrum de Kostmand. Er werd schade toegebracht aan een bushokje, brievenbussen van een flatgebouw en een raam in het winkelcentrum.
Verder werden op andere plekken in Huizen enkele vuilnisbakken vernield en sneuvelden ruiten van 2 bushokjes aan de Huizermaatweg. Het totale schadebedrag wordt op dit moment geïnventariseerd. 

Politie en brandweer

De politie maakt melding van een incident op de Friesewal. De straat werd tijdelijk afgezet na een melding van een stilstaande auto met draaiende motor en een verdacht object erin. Na onderzoek bleek het loos alarm. 
De brandweer Gooi en Vechtstreek spreekt over een rustig verloop van de jaarwisseling.