Bij (ver)bouwplannen regelt u de aansluitingen voor elektra, gas, water, riool, water en telecom centraal via www.mijnaansluiting.nl(externe link).  De verschillende netbeheerders voor alle kabels en leidingen zorgen dan voor het realiseren van de aansluitingen van alle kabels en leidingen. Dit proces kan in totaal zo’n 1,5 tot 2 jaar in beslag nemen.

Voor het leggen, verleggen of verwijderen van kabels en leidingen in openbaar gebied is een vergunning van de gemeente Huizen nodig. Een aannemer kan deze vergunning aanvragen via Kabels en leidingen | MOOR werkt(externe link).

Graafwerkzaamheden

Voor graafwerkzaamheden in de openbare ruimte is vooraf toestemming nodig van de gemeente Huizen. Dit kan een aannemer regelen via het platform Kabels en leidingen | MOOR werkt(externe link). De werkzaamheden moeten volgens de richtlijn CROW 500(externe link) worden uitgevoerd. Er moet volgens de richtlijn worden gewerkt om schade aan kabels en leidingen te voorkomen.

Gaat u op uw eigen terrein graafwerkzaamheden (laten) uitvoeren? Dan bent u zelf verantwoordelijk voor eventuele schade. Bij het Kadaster kunt u een KLIC-melding(externe link) doen om na te gaan welke huisaansluiting waar ligt. U gebruikt deze informatie om graafschade en gevaarlijke situaties te voorkomen.

Heeft u gevonden wat u zocht?