Onder de huidige vluchtelingen uit Oekraïne bevinden zich ook alleenstaande minderjarigen vreemdelingen. De gemeente Huizen draagt bij aan de opvang voor deze doelgroep en is met de Stichting Nidos en De Alliantie overeengekomen om per juli 2022 op de Disselweg 9 A, B, C een kleinschalige opvang voor Oekraïense alleenstaande minderjarigen te starten. De locatie biedt ruimte aan 16 jongeren. In eerste instantie huurt Stichting Nidos het pand van De Alliantie voor de duur van 1 jaar. In overleg kan dit contract worden verlengd. 

Stichting Nidos is een landelijk werkende voogdijinstelling voor alleenstaande minderjarige vreemdelingen. Een gedeelte van de opvang voert Nidos zelf uit binnen Nidos Eigen Opvang (NEO) locaties. 

De leeftijd van de Oekraïense jongeren die op de Disselweg 9 A, B, C zullen worden opgevangen, ligt tussen de 15 en 17 jaar. NEO werkt met jongerencoaches die deze jongeren begeleiden. Deze jongerencoaches zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week aanwezig en zullen de jongeren begeleiden en bijstaan zolang zij in de opvang van NEO verblijven. Elke woongroep heeft bij Nidos een vast aanspreekpunt voor de buurt. 

De omwonenden zijn op 18 mei per brief geïnformeerd over de komst van Nidos. Om kennis te maken met de buurt en eventuele vragen te beantwoorden voordat de jongeren instromen, nodigt Nidos binnenkort de omwonenden uit voor een (online) kennismaking. Vanuit NEO zullen de jongerencoaches deelnemen en de manager. Ook de gemeente zal hierbij aansluiten. 

Meer informatie

Heeft u vragen aan Nidos? Stuur een mail naar KWGHuizen@nidos.nl