De Gemeentehaven heeft in de Oude Haven passantenligplaatsen langs de kade. Kleinere schepen (minder dan 8,5 meter lang) kunnen terecht langs de CX-steiger. Verder zijn er boxen beschikbaar. Schepen moeten met de voorzijde richting de uitgang van de haven afgemeerd worden. Onderlinge afstand tussen de schepen is 1 meter. De gemeentehaven heeft sanitaire voorzieningen, een wasserette, elektra (16 apm), drinkwaterkranen en een vuilwaterpomp.

Huizen bezoeken als passant? Meld u bij de havenmeester!

Als u de Gemeentehaven van Huizen aandoet als passant, vragen wij u zich eerst te melden bij de havenmeester. Dit kan aan de meldsteiger bij het havenkantoor. In de Binnen Haven vindt u de Botterwerf, hier liggen authentieke botters die herinneren aan de tijd dat Huizen een belangrijk vissersdorp was. Het havenkantoor ligt voor de Botterwerf aan de waterkant (N52°18' 31'' E005°14'35'').

Contact met de havenmeester

De Huizer omgeving om de haven

In de directe omgeving van de Binnen Haven treft u:

  • Lidl supermarkt;
  • Karwei bouwmarkt;
  • Watersportwinkel bij het watersportcentrum;
  • Verschillende restaurants.

Bent u benieuwd wat er nog meer in de omgeving te doen is? Kijk dan op de pagina 'Een dagje weg in Huizen'. Of in de VVV-informatiekast in het havenkantoor.

Fietsen

Fietsen kunt u huren bij Gooise Fietsverhuur (telefoonnummer 06 15 55 35 16) of bij  het Fletcherhotel in het Nautisch Kwartier (telefoonnummer (035) 523 00 10). In het hotel is tevens een VVV i-point gevestigd. 

Wilt u alleen een fiets lenen om boodschappen te doen? Dat kan. Er is een 'boodschappenfiets' te leen bij het havenkantoor.