De Gemeentehaven ligt met ruim 200 ligplaatsen in het hart van de Binnen Haven, ook wel bekend als de Oude Haven en is erg geliefd bij passanten. Er zijn vrije ligplaatsen van verschillende maten beschikbaar, onze havenmeesters informeren u graag hierover. De Gemeentehaven heeft douchevoorzieningen en een wasserette die tegen betaling te gebruiken zijn.

Huizen bezoeken als passant? Meld u bij de havenmeester!

Als u de Gemeentehaven van Huizen aandoet als passant, vragen wij u zich eerst te melden bij de havenmeester. Dit kan aan de meldsteiger bij het havenkantoor. In de Binnen Haven vindt u de Botterwerf, hier liggen authentieke botters die herinneren aan de tijd dat Huizen een belangrijk vissersdorp was. Het havenkantoor ligt voor de Botterwerf aan de waterkant (N52°18' 31'' E005°14'35'').

Contact met de havenmeester

De Huizer omgeving om de haven

In de directe omgeving van de Binnen Haven treft u:

  • Lidl supermarkt;
  • Karwei bouwmarkt;
  • Watersportwinkel bij het watersportcentrum;
  • Verschillende restaurants.

Bent u benieuwd wat er nog meer in de omgeving te doen is? Kijk dan op de pagina 'Een dagje weg in Huizen'. Of in de VVV-informatiekast in het havenkantoor.

Fietsen

Fietsen kunt u huren bij Gooise Fietsverhuur (telefoonnummer 06 15 55 35 16) of bij  het Fletcherhotel in het Nautisch Kwartier (telefoonnummer (035) 523 00 10). In het hotel is tevens een VVV i-point gevestigd. 

Wilt u alleen een fiets lenen om boodschappen te doen? Dat kan. Er is een 'boodschappenfiets' te leen bij het havenkantoor.