Vaste ligplaats aanvragen

U kunt een ligplaats in 1 van de havens van de gemeente Huizen aanvragen via de volgende button. Voor schepen minder dan 9,5 meter lang is er momenteel een wachtlijst. U kunt op deze wachtlijst komen.

DigiDLigplaats aanvragen

Winterabonnement

U kunt er als ligplaatshouder voor kiezen om uw schip in de gemeentehaven te laten overwinteren. Hiervoor kunt u jaarlijks een winterabonnement afsluiten. In tegenstelling tot het zomerabonnement wordt deze niet stilzwijgend verlengd. U kunt het winterabonnement jaarlijks voor 1 oktober aanvragen. Via onderstaand formulier kunt u een winterabonnement aanvragen.

Aanvraag winterabonnement

Aanpassen of opzeggen

Voor het aanpassen van uw abonnement naar een zomer- of jaarabonnement kunt u onderstaand formulier gebruiken. 

Aanpassing abonnement

Voor het beëindigen of wijzigen van uw ligplaats kunt u onderstaand formulier gebruiken. 

Beëindigen/wijzigen ligplaats 

Regels rond aanpassen of opzeggen

Aanpassen van uw abonnement

Voor het aanpassen van uw abonnement, bijvoorbeeld naar een zomer- of jaarabonnement, gelden de volgende regels.

 • De abonnementswijziging moet u schriftelijk doorgeven. Bij voorkeur via het wijzigingsformulier op deze webpagina (zie ‘Aanpassen of opzeggen’). Of per e-mail: gemeentehaven@huizen.nl.
 • Een gedeeltelijke teruggave (restitutie) is mogelijk als u een jaarabonnement heeft en vóór 1 september aangeeft dat u geen gebruik maakt van de ligplaats in de winterperiode (1 november t/m 31 maart). U krijgt dan het verschil terug tussen het jaartarief en het zomertarief (zie Tarieven). Andere restituties zijn niet mogelijk.

Opzeggen van uw ligplaats

Voor het beëindigen van uw ligplaats gelden de volgende regels.

 • Het beëindigen van uw ligplaats abonnement moet u schriftelijk doorgeven. Bij voorkeur via het beëindigingsformulier op deze webpagina (zie ‘Aanpassen of opzeggen’). Of per e-mail: gemeentehaven@huizen.nl.
 • Het opzeggen van uw ligplaats voor een jaar of voor de zomerperiode kan uiterlijk vóór 1 januari daaraan voorafgaand. Voor de winterperiode geldt vóór 1 september.
 • Voor beëindiging moeten alle abonnementstarieven en eventuele andere openstaande bedragen aan de gemeente zijn betaald.
 • Nadat het abonnement voor een ligplaats is beëindigd, vervalt automatisch de verleende ligplaatsvergunning voor de betreffende ligplaats.
 • De betreffende ligplaats moet voor het vervallen van de ligplaatsvergunning, schoon en vrij worden opgeleverd.
 • Uitgereikte SepCards moet u uiterlijk op de opzegdatum inleveren bij de havenmeester. Voor iedere niet ingeleverde SepCard moet u € 25,00 betalen. Teruggave (restitutie) van het saldo op de SepCards is niet mogelijk.
 • Als u voor 1 januari 2022 een borg (van € 25,00) voor een SepCard heeft betaald, wordt bij inlevering van de onbeschadigde goedwerkende SepCard, de borg aan u teruggestort op de bij ons bekende bankrekening van de betreffende ligplaatshouder.
 • Teruggave (restitutie) van de abonnementstarieven is niet mogelijk als u opzegt tijdens de abonnementsperiode.
   

Informatie voor vaste ligplaatshouders

Elektra gebruiken

Op de steigers staan elektrapalen met aansluitingen voor een CCE 3 pinstekker. De aansluiting wordt geactiveerd met een stroomkaart (Sepcard/jachthavenkaart). Deze kaarten zijn verkrijgbaar op het havenkantoor.

Stroomkaart opladen

Opladen van de stroomkaart kan op het havenkantoor of door middel van de opwaardeerautomaat. Deze hangt in de wasruimte naast de sanitaire voorzieningen in het KNRM- gebouw en werkt met muntgeld. De toegangsdeur kunt u openen met de toegangscode, te verkrijgen bij de havenmeester. 

Drinkwaterkraan gebruiken

Drinkwater is gratis.
In de Oude Haven staan op de steigers drinkwaterkranen. In de buitenhaven is een drinkwater- inlaadpunt aan het begin van de D-steiger.
Vanuit milieu duurzaamheid is het niet toegestaan uw schip met drinkwater schoon te maken! Daar wordt actief op toegezien door de havenmeester.

Wasplaats schepen

Bij de meldsteiger, nabij het havenkantoor, is het mogelijk met een dekwaspomp uw schip te wassen. Deze pomp, waar een hoge drukspuit op aangesloten kan worden, pompt water uit de haven. De dekwaspomp wordt na afspraak aangezet door de havenmeester.

Toegangshek bij de Pier (Buiten Haven)

De Buitenhaven wordt ’s avonds en ’s nachts automatisch door middel van een hekwerk voor al het verkeer afgesloten. Ligplaatshouders in de Buiten Haven kunnen het hekwerk na sluitingstijd openen met een toegangskaart (SepCard). U kunt maximaal 2 toegangskaarten krijgen bij de havenmeester tegen betaling van borg. Bij verlies-, kapotte kaart of niet inleveren van de kaart bij opzegging ligplaats wordt € 25,00 in rekening gebracht.
Vergeet uw SepCard nooit. Als Gooilandbeveiliging het hek voor u moet openen zijn daar hoge kosten aan verbonden. Heeft u geen toegangskaart? Neem dan contact op met de havenmeester.

Openingstijden

Winterperiode van 1 november tot en met 30 maart: 08.00 tot 18.00 uur.
Zomerperiode van 1 april tot en met 31 oktober: 08.00 tot 20.00 uur.

Blauwe Vaantje aanvragen

U kunt als ligplaatshouder een bijdrage leveren aan de duurzaamheid in de haven. Door te voldoen aan de 10 duurzame gedragsregels op www.blauwevlag.nl kunt u het Blauwe Vaantje aanvragen en ophalen bij het havenkantoor Huizen. Gebruik hiervoor het aanvraagformulier op www.blauwevlag.nl/vaantje.