Vaste ligplaats aanvragen

U kunt een ligplaats in 1 van de havens van de gemeente Huizen aanvragen via de volgende button. Voor schepen minder dan 9,5 meter lang is er momenteel een wachtlijst. U kunt op deze wachtlijst komen.

DigiD linkLigplaats aanvragen

Winterabonnement

U kunt er als ligplaatshouder voor kiezen om uw schip in de gemeentehaven te laten overwinteren. Hiervoor kunt u jaarlijks een winterabonnement afsluiten. In tegenstelling tot het zomerabonnement wordt deze niet stilzwijgend verlengd. U kunt het winterabonnement jaarlijks voor 1 oktober aanvragen. Via onderstaand formulier kunt u een winterabonnement aanvragen.

Aanvraag winterabonnement

Aanpassen of opzeggen

Voor het aanpassen van uw abonnement naar een zomer- of jaarabonnement kunt u onderstaand formulier gebruiken. 

Aanpassing abonnement

Voor het beëindigen of wijzigen van uw ligplaats kunt u onderstaand formulier gebruiken. 

Beëindigen/wijzigen ligplaats 

Informatie voor vaste ligplaatshouders

Elektra gebruiken

Op de steigers staan elektrapalen met aansluitingen voor een CCE 3 pinstekker. De aansluiting wordt geactiveerd met een stroomkaart (Sepcard/jachthavenkaart). Deze kaarten zijn verkrijgbaar op het havenkantoor.

Stroomkaart opladen

Opladen van de stroomkaart kan op het havenkantoor of door middel van de opwaardeerautomaat. Deze hangt in de wasruimte naast de sanitaire voorzieningen in het KNRM- gebouw en werkt met muntgeld. De toegangsdeur kunt u openen met de toegangscode, te verkrijgen bij de havenmeester. 

Drinkwaterkraan gebruiken

Drinkwater is gratis.
In de Oude Haven staan op de steigers drinkwaterkranen. In de buitenhaven is een drinkwater- inlaadpunt aan het begin van de D-steiger.
Vanuit milieu duurzaamheid is het niet toegestaan uw schip met drinkwater schoon te maken! Daar wordt actief op toegezien door de havenmeester.

Wasplaats schepen

Bij de meldsteiger, nabij het havenkantoor, is het mogelijk met een dekwaspomp uw schip te wassen. Deze pomp, waar een hoge drukspuit op aangesloten kan worden, pompt water uit de haven. De dekwaspomp wordt na afspraak aangezet door de havenmeester.

Toegangshek bij de Pier (Buiten Haven)

De Buitenhaven wordt ’s avonds en ’s nachts automatisch door middel van een hekwerk voor al het verkeer afgesloten. Ligplaatshouders in de Buiten Haven kunnen het hekwerk na sluitingstijd openen met een toegangskaart (SepCard). U kunt maximaal 2 toegangskaarten krijgen bij de havenmeester tegen betaling van borg. 
Vergeet deze kaart nooit! Als Gooilandbeveiliging het hek voor u moet openen zijn daar hoge kosten aan verbonden. Heeft u geen toegangskaart? Neem dan contact op met de havenmeester.

Openingstijden

Winterperiode van 1 november tot en met 30 maart: 08.00 tot 18.00 uur.
Zomerperiode van 1 april tot en met 31 oktober: 08.00 tot 20.00 uur.

Blauwe Vaantje aanvragen

U kunt als ligplaatshouder een bijdrage leveren aan de duurzaamheid in de haven. Door te voldoen aan de 10 duurzame gedragsregels op www.blauwevlag.nl(externe link) kunt u het Blauwe Vaantje aanvragen en ophalen bij het havenkantoor Huizen. Gebruik hiervoor het aanvraagformulier op www.blauwevlag.nl/vaantje(externe link).