Samen houden wij de buurt veilig! Op een makkelijke manier kunnen buurtbewoners mee helpen aan de leefbaarheid en veiligheid in de buurt.

Met uw buurtgenoten

Eén van de manieren waarop u met buurtgenoten alert kunt zijn, is via een Whatsapp-buurtgroep. Dit is een groep in WhatsApp, waar buurtbewoners elkaar kunnen wijzen op verdachte en alarmerende situaties in de buurt. Leden van de groep kunnen bijvoorbeeld een beschrijving aanvullen of de looprichting van een verdacht persoon ‘volgen’.

1-1-2 bij spoed

Als de situatie uit de hand loopt kan men bij spoed de politie inschakelen: via 1-1-2. Bij minder dringende situaties kan men naar 0900-8844 bellen. Op deze makkelijke manier, kunnen buurtbewoners bijdragen aan de veiligheid in de buurt.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor een Whatsapp-groep in uw buurt? Op de kaart Whatsapp Buurtpreventie Huizen kunt u zien welke groepen er zijn en in welke groep uw straat valt. U kunt zich direct aanmelden bij de beheerder van uw groep. De gemeente heeft geen rol in dit burgerinitiatief.

Heeft u zich aangemeld, dan ontvangt u bericht over uw aanmelding via de beheerder. Ook krijgt u uitleg over hoe u samen de Whatsapp-groep kunt gebruiken. Wijkagenten zijn geen deelnemer in de Whatsapp-groep. Wel hebben zij contact (telefonisch en/of via e-mail) met de beheerder van een groep.

Wat is Whatsapp?

Whatsapp is een app die u op uw smartphone kunt installeren. Via uw telefoonnummer kunt u dan gratis berichten delen met andere gebruikers van Whatsapp. U kunt deelnemen aan een groep op Whatsapp. Zo worden berichten in één keer gedeeld met alle leden van de groep.

Burgernet

De inzet van Whatsapp-groepen sluit aan bij bestaande initiatieven, zoals Burgernet.