Er zijn twee zwembaden in de gemeente Huizen. Zwembad Sijsjesberg is een openluchtzwembad. Zwembad De Meent is een binnenbad in een sportcentrum.

Veilig zwemmen in de natuur

Wilt u weten waar u schoon en veilig kunt zwemmen? Kijk dan op zwemwater.nl. U vindt hier alles over de hygiëne en veiligheid van buitenzwemplekken. Deze zwemplekken zijn aangewezen en onderzocht door de provincies, de omgevingsdiensten, de waterschappen en Rijkswaterstaat. Ook vindt u op deze website informatie over gezondheidsrisico's door ziekteverwekkers zoals bijvoorbeeld blauwalg. 

Waterplanten Gooimeer

Omdat het water van het Gooimeer steeds helderder wordt, groeien planten makkelijker en sneller dan vroeger. De waterplanten zorgen ervoor dat het water van het Gooimeer nog beter gefilterd en daardoor nog schoner wordt. Deze waterplanten zijn ongevaarlijk voor zwemmers; ze groeien snel en worden erg lang waardoor er op het wateroppervlak groene velden ontstaan. De door de vogels losgetrokken waterplanten spoelen aan langs de stranden. Wij zorgen ervoor dat de aangespoelde waterplanten geregeld opgeruimd worden. Zo houden wij onze stranden schoon en veilig. 

Waarschuwing

Het water rond het Huizerhoef, een eilandje vlak bij de Stichtse brug, is geen officiële zwemplek, maar je mag er wel op eigen risico zwemmen. Dit gebeurt dan ook regelmatig. Wij raden zwemmen op deze plek af. Op deze plek kan namelijk zwemmersjeuk voorkomen. Meer informatie daarover vindt u op zwemwater.nl.