In een schone omgeving leven, is voor iedereen fijn. Toch gooien nog steeds veel mensen hun afval niet in de afvalbak, maar op straat of in het groen. Dit is op allerlei manieren slecht voor onze leefomgeving. Bovendien ziet het er niet fraai uit. 

Wat kunt u zelf doen?

Landelijke Opschoondag

Doe mee aan de jaarlijkse Landelijke Opschoondag. Met elkaar maken we onze buurten en parken schoon. Start zelf een opschoonactie en meld deze aan bij Supporter van schoon(externe link). Of kies op hun website een actie om mee te helpen. 

Vaker opschonen

Wilt u vaker meedoen met opschoonacties? Sluit u dan aan bij het inwonersinitiatief Huizen Schoon(externe link). De gemeente steunt dit initiatief van harte. Huizen Schoon startte in 2017 vanuit het idee dat je vooral samen iets kunt veranderen. 

Wat doet de gemeente?

Afval hoort niet op straat of in het groen. Daarom ruimt de gemeente regelmatig het zwerfafval op. We doen dit niet alleen.  

  • Medewerkers van de Tomingroep ruimen in Huizen regelmatig het zwerfafval op. 
  • De gemeente Huizen doet regelmatig mee aan initiatieven van bijvoorbeeld Nederland Schoon(externe link). Zij organiseren elk jaar de Landelijke Opschoondag.
  • In 2018 deed Huizen mee aan het kinder-tv-programma Telekids over zwerfafval: ‘Hou ’t Schoon’. 

Tips en meer informatie

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Of meehelpen aan een gezonde leefomgeving? Er zijn heel veel initiatieven. Kijk bijvoorbeeld verder op de volgende websites:

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met de gemeente. En vraag naar team Wijkbeheer & Service.
Telefoon: 14 035
E-mail: gemeente@huizen.nl(externe link)