De gemeentehaven Huizen heeft voor het vierde jaar op rij de Blauwe vlag ontvangen. Deze internationale milieuonderscheiding wordt jaarlijks toegekend aan stranden en jachthavens die aangetoond hebben schoon en veilig te zijn. De onderscheiding werd donderdag 16 mei op de jachthaven Marnemoende in IJsselstein uitgereikt aan Edith Elberts (teamleider Beheer openbare ruimte) en havenmeester Dick van Veldhuizen van de gemeente Huizen. 

Over de Blauwe vlag

De Blauwe vlag wordt elk jaar uitgereikt door de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK). De Blauwe Vlag is een internationaal erkende onderscheiding voor schone en veilige stranden en jachthavens, toegekend aan locaties die voldoen aan criteria op het gebied van milieu & duurzaamheid, informatie & educatie, onderhoud & voorzieningen en veiligheid. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenning- en kwaliteitssymbool voor schone stranden met goede waterkwaliteit en veilige en schone jachthavens.

Jaarlijkse controle

De Blauwe vlag wappert na de uitreiking trots aan de vlaggenmast bij de meldsteiger van de gemeentehaven Huizen. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.