Iets gevonden of verloren? Op de landelijke website verlorenofgevonden.nl kunt u verloren en gevonden voorwerpen registreren en verloren voorwerpen terugvinden.

U hebt iets gevonden

  • Registreer het voorwerp op verlorenofgevonden.nl.
  • Bewaar het gevonden voorwerp thuis. Zorg dat het in dezelfde staat blijft als toen u het vond.
  • Vindt de eigenaar het voorwerp op verlorenofgevonden.nl terug? Dan geeft u het voorwerp terug aan de eigenaar.  
  • Neemt de eigenaar van het voorwerp geen contact op? Dan is het voorwerp 1 jaar na registratie van u. 

Inleveren bij de gemeente

Heeft u iets gevonden en wilt u het voorwerp niet thuis bewaren? Dan kunt u het tijdens openingstijden van het gemeentehuis bij de receptie afgeven. Een afspraak maken is niet nodig.

De gemeente bewaart gevonden voorwerpen met een waarde tot € 450 drie maanden. Daarna wordt het verkocht, hergebruikt of vernietigd.

Voorwerpen met een waarde boven de € 450 worden één jaar bewaard. Na dit jaar kunt u de nieuwe eigenaar worden, als u dit heeft aangegeven bij de aanlevering. U haalt het voorwerp dan binnen één maand na afloop van de bewaartermijn op.

Rijbewijs, paspoort of ID-kaart gevonden?

Heeft u een rijbewijs, paspoort of identiteitskaart gevonden? U kunt deze afgeven bij de receptie van het gemeentehuis of gratis versturen naar:

Gemeente Huizen 
Team Burgerzaken
Antwoordnummer 1 
1270 VB Huizen

U bent iets verloren

  • Ga naar verlorenofgevonden.nl en zoek naar uw verloren voorwerp. Staat het voorwerp niet op de website? Dan kunt u op verlorenofgevonden.nl melden wat u kwijt bent.
  • Ligt het voorwerp bij de gemeente dan kunt u dit tijdens openingstijden afhalen bij de receptie van het gemeentehuis. U moet kunnen aantonen dat u de eigenaar bent.
  • Bent u uw paspoort of identiteitskaart verloren? Nederlandse paspoorten en identiteitskaarten mogen niet meer worden teruggegeven aan de eigenaar. U kunt een nieuw paspoort of identiteitsbewijs aanvragen bij de gemeente

Andere afspraken

Fietsen

Als u een fiets gevonden heeft, neem dan contact op met de gemeente via het telefoonnummer 14 035. Een medewerker van de gemeente komt bij u langs om de fiets te bekijken en te controleren of de fiets in het fietsdiefstalregister staat. Als de fiets niet geregistreerd staat kunt u, als u dat wilt, onder bepaalde voorwaarden eigenaar worden.

Bent u uw fiets kwijt? Neem contact op met de gemeente via het telefoonnummer 14 035.

Dieren

Heeft u een huisdier gevonden of ben u uw huisdier kwijt? Neem contact op met de Stichting Dierenambulance Gooi en Vechtstreek via telefoonnummer: (035) 683 03 00.