Nieuws

 • Stookverbod in de Gooi en Vechtstreek

  (10-08-2020)
 • De Omrooper en de openbare bekendmakingen

  (06-08-2020)

  De Omrooper is een wekelijkse gemeentepagina in het Nieuwsblad voor Huizen. Hierin vindt u nieuwsfeiten en de openbare bekendmakingen: de meest recente bouwaanvragen, kapvergunningen en besluiten van het college van burgemeester en wethouders.

 • Terrassen mogen vrijdag en zaterdag een uur langer open

  (06-08-2020)

  Het KNMI heeft aangegeven dat het komende dagen prachtig zomerweer wordt, met temperaturen die kunnen oplopen tot 34 graden Celsius.

 • Fotowedstrijd gemeentegids: uw foto in de gemeentegids van Huizen?

  (22-07-2020)

  Ook in 2021 brengt de gemeente een gemeentegids uit. De gids staat vol met informatie over Huizen. De gemeentegids is ook altijd gevuld met mooie foto’s van onze gemeente. En wie weet met uw foto! We organiseren namelijk een fotowedstrijd met mooie prijzen. Dus trekt u erop uit in Huizen? Vergeet dan uw camera niet!

 • Tips preventie woninginbraken

  (01-07-2020)
 • Zwembad Sijsjesberg open op 2 juli

  (01-07-2020)

  Zwembad Sijsjesberg is vanaf donderdag 2 juli weer (beperkt) open. Toegang tot het zwembad is alleen mogelijk met een vooraf gereserveerd kaartje. Er is dus geen kaartverkoop aan de kassa. Een kaartje reserveren kan via www.zwembadsijsjesberg.nl.

 • Leden gezocht voor toegankelijkheidspanel Huizen

  (25-06-2020)
 • Vragen over kwaliteit zwemwater

  (24-06-2020)

  De gemeente Huizen krijgt bij mooi weer vaak vragen over de waterkwaliteit van het Gooimeer. “Is het water schoon en kan ik (met mijn kinderen) zwemmen?”. Omdat het strand aan de Zomerkade/ Gooierhoofd, maar ook bij het Harderwijkerzand officiële zwemlocaties zijn, is het toezicht op en informatievoorziening over de waterkwaliteit een verantwoordelijkheid van de provincie Noord-Holland en van Rijkswaterstaat. In dit bericht leggen we uit hoe het zwemwater wordt getest. 

 • Spoedaanvraag 2 werkdagen

  (18-06-2020)

  Vanaf 1 augustus kunt u bij een spoedaanvraag uw paspoort of identiteitskaart na twee werkdagen ophalen. Op dit moment is dat bij een spoedaanvraag na één werkdag.

 • Gemeente Huizen geeft toestemming voor tijdelijk exploiteren riviercruiseboot als hotel

  (18-06-2020)

  Als eerste gemeente van Nederland staat Huizen in het zomerseizoen het exploiteren van een riviercruiseboot als hotel toe. Het riviercruiseschip de Swiss Pearl ligt van 26 juni tot 31 juli 2020 in de werkhaven Nautisch Kwartier in Huizen. 

 • Kwaliteitsimpuls voor Zomerkade

  (09-06-2020)

  Eind vorig jaar heeft de gemeenteraad de integrale Kustvisie Huizen vastgesteld. Een visie die tot stand kwam door een uitgebreid participatietraject. Eerder dit jaar is de herinrichting van de Zomerkade door de gemeenteraad benoemd als prioriteit. Het college wil graag in september starten met de aanbesteding hiervoor. De focus ligt op het aanpassen en aantrekkelijk maken van het centrale deel van de Zomerkade (Wedekuil-Spui), op de aanleg van een zwemplek bij de Wedekuil, vergroening van het gebied en verbeteren van de parkeervoorzieningen.

 • College stelt jaarrekening 2019 vast

  (26-05-2020)

  Het college van burgemeester en wethouders heeft de jaarrekening 2019 van de gemeente Huizen vastgesteld. De accountant heeft in het concept verslag aangegeven voornemens te zijn een goedkeurende accountantsverklaring af te geven. Op 25 juni wordt de jaarrekening behandeld en vastgesteld door de gemeenteraad. Dit gebeurt tegelijk met de behandeling van de voorjaarsnota, waarin de resultaten van de rekening zijn verwerkt.

 • Zwembad Sijsjesberg blijft dit zwemseizoen gesloten - richtlijn 1,5 m afstand is niet uitvoerbaar

  (19-05-2020)

  Het college heeft vandaag besloten dat zwembad Sijsjesberg onder de huidige richtlijnen van 1,5 m niet open kan dit jaar. Wethouder Roland Boom: “Het doet pijn dat we deze beslissing moeten nemen. Heel veel gezinnen en kinderen zijn nu zwaar teleurgesteld. Maar recreatief zwemmen in Sijsjesberg is met de huidige richtlijnen niet uitvoerbaar, dus we kunnen niet anders.”

 • Uitreiking zeven Koninklijke Onderscheidingen

  (24-04-2020)

  Zeven inwoners van Huizen hebben vandaag een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Lintjesregen kende dit jaar een andere opzet. De gedecoreerden werd vanochtend door de burgemeester telefonisch gemeld dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd om hen te benoemen in een ridderorde.

 • Digitale nieuwsbrief

  (07-01-2019)

  Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de gemeente Huizen? Schrijf u dan in voor onze digitale nieuwsbrief! 

Archief