Huizen is direct gestart met het in beeld brengen van locaties die voor opvang van Oekraïense vluchtelingen in aanmerking komen. Ook nu merken we weer dat de samenleving in Huizen eensgezind is en direct overgaat tot het bieden van hulp. Dat leidt ertoe dat er in Huizen snel ruimte is gecreëerd voor het huisvesten van Oekraïense vluchtelingen, waarbij wij voor nu streven naar de opvang van 250 mensen.  

Bovenmaatweg 333/Oostkade 120

Op 12 maart arriveerden de eerste 37 Oekraïense vluchtelingen. Deze groep bestaat uit kinderen met een handicap en ouderen, samen met hun mantelzorger/begeleider. Zij zijn ondergebracht in een woongebouw op Bovenmaatweg 333 van Alliantie/Sherpa. Sinds het recente vertrek van Sherpa uit deze locatie, stonden deze studio’s leeg. 

Het is de bedoeling dat op termijn ook de 12 zelfstandige woonunits op de Oostkade worden ingezet voor huisvesting van Oekraïense vluchtelingen met een handicap. Hier worden dan naar verwachting ca. 30 mensen gehuisvest. 

Hotel Newport - Labradorstroom

Er is hard gewerkt om op de locatie Hotel Newport 180 Oekraïense vluchtelingen te kunnen opvangen. Het gaat om moeders met hun kinderen en ouderen.  De eerste Oekraïners zijn begin april gearriveerd.  

Pastorie Goede Herderkerk - Aalberselaan

In de pastorie hebben in de week van 21 maart twee gezinnen (moeders met hun kinderen) en nog een alleenreizende vrouw hun intrek genomen. 

Zorgvilla ISZA zorg - Amersfoortsestraatweg

Ongeveer 15 vluchtelingen uit Oekraïne met een fysiek/visuele en of mentale beperking verblijven op deze locatie.