Huizen is direct gestart met het in beeld brengen van locaties die voor opvang van Oekraïense vluchtelingen in aanmerking komen. Ook nu merken we weer dat de samenleving in Huizen eensgezind is en direct overgaat tot het bieden van hulp. Dat leidt ertoe dat er in Huizen snel ruimte is gecreëerd voor het huisvesten van Oekraïense vluchtelingen, waarbij wij voor nu streven naar de opvang van 250 mensen.  

Ellertsveld 52

Op 12 maart 2022 arriveerden de eerste 37 Oekraïense vluchtelingen. Deze groep bestaat uit kinderen met een handicap en ouderen, samen met hun mantelzorger/begeleider. Zij werden ondergebracht in een woongebouw op Bovenmaatweg 333 van Alliantie/Sherpa.

Het college besloot op 4 juli om maximaal 30 woonunits op het Ellertsveld te plaatsen. Dit om de groep Oekraïners, die op de Bovenmaatweg verbleef, te herhuisvesten in de buurt waar zij al sinds maart 2022 wonen. In februari 2024 zijn deze Oekraïners verhuisd naar Ellertsveld. Actuele informatie is te vinden op de pagina Tijdelijke woonunits Ellertsveld.

Hotel Newport - Labradorstroom

Er is hard gewerkt om op de locatie Hotel Newport 180 Oekraïense vluchtelingen te kunnen opvangen. Het gaat om moeders met hun kinderen en ouderen.  De eerste Oekraïners zijn begin april 2022 gearriveerd.  

Pastorie Goede Herderkerk - Aalberselaan

In de pastorie hebben in de week van 21 maart 2022 twee gezinnen (moeders met hun kinderen) en nog een alleenreizende vrouw hun intrek genomen. 

Zorgvilla ISZA zorg - Amersfoortsestraatweg

Ongeveer 15 vluchtelingen uit Oekraïne met een fysiek/visuele en of mentale beperking verblijven op deze locatie.