Let op: in verband met de maatregelen omtrent het coronavirus werkt burgerzaken uitsluitend op afspraak. Ook voor het afhalen van documenten. Zie voor meer informatie: burgerzaken op afspraak.

Kunt u geen week wachten op uw nieuwe paspoort of identiteitskaart? Dan kunt u gebruik maken van een spoedprocedure. Als u de spoedaanvraag voor 15.00 uur indient, kunt u het reisdocument (meestal) na twee werkdagen weer ophalen. 

Spoedprocedure bij vermissing

Is uw reisdocument vermist en heeft u geen ander identiteitsbewijs, zoals bijvoorbeeld een rijbewijs? Dan bestaat de kans dat een spoedaanvraag niet mogelijk is. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met burgerzaken via telefoonnummer 14 035. U kunt de vermissing van uw reisdocument melden.

Voor het aanvragen van een reisdocument in een spoedprocedure gelden dezelfde aanvraagvoorwaarden als bij een normale procedure.

Meenemen

  • Alle bestaande reisdocumenten, zowel paspoorten als identiteitskaarten. Bij dubbele nationaliteit ook buitenlandse reisdocumenten;
  • Een goed lijkende kleurenpasfoto die aan alle eisen voldoet. In het gemeentehuis vindt u een fotocabine;
  • Uw pinpas of contant geld.
  • Bent u jonger dan 18 jaar, lees dan onderstaande voorwaarden goed door en neem -indien vereist- een getekend toestemmingsformulier mee.

Betalen

U kunt betalen met pin of contant geld. Het liefst betaalt u met pin. 

Tarieven 2021 Prijs €
Nationaal paspoort 74,75
Nederlandse identiteitskaart 64,00
Nederlandse identiteitskaart jeugdtarief 32,90
Spoedkosten reisdocument (extra kosten) 50,90

Afhalen

Let op: in verband met de maatregelen omtrent het coronavirus werkt burgerzaken uitsluitend op afspraak. Ook voor het afhalen van documenten. Zie voor meer informatie: burgerzaken op afspraak.

Over het algemeen kunt u het reisdocument na twee werkdagen weer ophalen. Dit is echter niet gegarandeerd. Vraag uw reisdocumenten dus bij voorkeur op tijd aan.

Wanneer kunt u op afspraak afhalen?

Dag Op afspraak afhalen
Maandag Tussen 8.30 en 12.30
Dinsdag Tussen 8.30 en 12.30
Woensdag Tussen 13.30 en 17.30
Donderdag Tussen 8.30 en 12.30 
Vrijdag Tussen 8.30 en 12.30
Zaterdag Gemeentehuis gesloten

U kunt het document afhalen bij de balie van Burgerzaken. Bij het ophalen levert u het oude paspoort of identiteitsbewijs in.

Heeft u gevonden wat u zocht?