Ik ben Vincent Ohlrichs en ik woon in Huizen. Mijn hobby’s zijn lezen en TV kijken. Ik ben fan van Trijntje Oosterhuis en Ajax en een echt gezelligheidsmens. Ik werk vier uur in de week bij de gemeente Huizen als ervaringsdeskundige toegankelijkheid. Zelf ben ik spastisch en zit ik in een rolstoel. Mijn ervaring om met ‘uitdagingen’ te leven deel ik graag! Dit houdt in dat ik onderzoek of gebouwen en de openbare ruimte in Huizen voor iedereen toegankelijk en bereikbaar zijn.

Daarnaast leer ik collega’s wat het betekent om te leven met een beperking. Dingen die ik dan bespreek zijn bijvoorbeeld: waar moet je aan denken bij nieuwbouw? Hoe bereik en betrek je inwoners met een beperking? Wat is handig om te weten als iemand met een beperking een hulpvraag stelt aan de gemeente? Ben je je bewust van het verschil dat jij kunt maken in jouw werk?

Wil je weten wat mijn favoriete locaties en Huizen zijn en wat mijn mening is over de toegankelijkheid daarvan? Kijk dan op de website van Ongehinderd.