Heeft u geen vast woon- verblijfadres, bijvoorbeeld doordat u een schipper of dakloos bent? Of verblijft u in een instelling en behandelt iemand anders de post voor u? Als u dit kunt bewijzen, kunt u een briefadres aanvragen. 

Alleen als u geen woonadres heeft, of als u verblijft in een instelling, kunt u zich door uw gemeente laten inschrijven op een briefadres (postadres).
Als briefadres geeft u het adres op van een familielid of kennis. Deze persoon moet daar toestemming voor geven, want hij of zij moet er voor zorgen dat post van de overheid bij u terechtkomt. Zoals bijvoorbeeld een stempas voor verkiezingen of post van de Belastingdienst.

U vult het aanvraagformulier in. 

Nog ingeschreven in Huizen of een andere gemeente?

Staat u nog ingeschreven in Huizen of een andere gemeente? Vul dan het bovenstaande aanvraagformulier helemaal in. U neemt het ingevulde formulier en de bewijsstukken mee naar de afspraak of u stuurt het op.

Niet meer ingeschreven in Nederland?

Staat u niet meer ingeschreven in Nederland? Maak dan een afspraak voor verhuizing vanuit het buitenland. Dit kan via telefoonnummer 14 035 (zonder netnummer). 

Bevestiging briefadres en geldigheid

Bevestiging briefadres

Uiterlijk binnen vier weken nadat uw aanvraag is ontvangen, krijgt u een besluit op uw aanvraag. Wanneer er voor de beoordeling van uw aanvraag langer dan vier weken nodig is, krijgt u hierover bericht.

Een briefadres is tijdelijk. Omdat er in de BRP moet staan waar u woont, wordt er regelmatig gecontroleerd of een registratie met een briefadres nog nodig is.