Let op: in verband met de maatregelen omtrent het coronavirus werkt burgerzaken uitsluitend op afspraak. Ook voor het afhalen van documenten. Zie voor meer informatie: burgerzaken op afspraak.

Aanvragen

Als u geen week kunt wachten op uw nieuwe rijbewijs, dan kunt u gebruik maken van een spoedprocedure. U hoeft dan geen week te wachten op uw nieuwe rijbewijs. Als u uw rijbewijs met spoed wil aanvragen, dan gelden dezelfde regels als bij een gewone aanvraag. Als u staat ingeschreven bij de gemeente Huizen, kunt u bij Burgerzaken een rijbewijs aanvragen. 

Spoedprodecure bij vermissing

Is uw rijbewijs vermist? Dan kunt u helaas geen rijbewijs met spoed aanvragen. U kunt de vermissing van uw rijbewijs melden. 

 

Meenemen

  • Een pasfoto in kleur. Er gelden regels voor de pasfoto. Lees deze regels goed door, zodat u zeker weet dat uw foto goed genoeg is om te gebruiken. In het gemeentehuis vindt u een fotocabine.
  • Uw pinpas of contant geld. Het liefst betaalt u met pin. U betaalt het rijbewijs als u het rijbewijs komt aanvragen. 
  • Komt u uw rijbewijs vernieuwen of uitbreiden? Neem dan het rijbewijs mee dat u al heeft en nog steeds geldig is. 
  • Komt u voor het eerst een rijbewijs aanvragen? Of omdat uw rijbewijs niet meer geldig is? Neem dan een geldig identiteitsbewijs mee.

Betalen

U kunt betalen met pin of contant geld. Het liefst betaalt u met pin. 

Tarieven 2020 Prijs €
Rijbewijs 41,00
Spoedkosten rijbewijs (extra kosten)   34,10

Afhalen

Let op: in verband met de maatregelen omtrent het coronavirus werkt burgerzaken uitsluitend op afspraak. Ook voor het afhalen van documenten. Zie voor meer informatie: burgerzaken op afspraak.

Meestal kunt u het rijbewijs bij een spoedprocedure de eerstvolgende werkdag weer ophalen, mits u het vóór 15.00 uur heeft aangevraagd (met in achtneming van de openingstijden). Een korte wachttijd kan niet worden gegarandeerd. Vraag uw rijbewijs dus bij voorkeur op tijd aan. 

U kunt het document afhalen bij de balie van Burgerzaken. Neemt u hiervoor een bonnetje bij de informatiezuil. Bij het afhalen van een vernieuwd rijbewijs levert u het oude in. Vergeet het dus niet mee te brengen. 

Heeft u gevonden wat u zocht?