Aanvragen

Als u geen week kunt wachten op uw nieuwe rijbewijs, dan kunt u gebruik maken van een spoedprocedure. U hoeft dan geen week te wachten op uw nieuwe rijbewijs. Als u uw rijbewijs met spoed wil aanvragen, dan gelden dezelfde regels als bij een gewone aanvraag. Als u staat ingeschreven bij de gemeente Huizen, kunt u bij Burgerzaken een rijbewijs aanvragen. 

U kunt bij het inplannen van de afspraak aangeven dat het om een spoedaanvraag gaat.

Spoedprodecure bij vermissing

Is uw rijbewijs vermist? Meld dit dan eerst bij de RDW via www.rdw.nl
Daarna kunt u uw rijbewijs met spoed aanvragen. 

Meenemen

  • Een goed lijkende kleurenpasfoto die maximaal 6 maanden oud is. Er gelden regels voor de pasfoto. Lees deze regels goed door, zodat u zeker weet dat uw foto goed genoeg is om te gebruiken. In het gemeentehuis vindt u een fotocabine.
  • Uw pinpas of contant geld. Het liefst betaalt u met pin. U betaalt het rijbewijs als u het rijbewijs komt aanvragen. 
  • Komt u uw rijbewijs vernieuwen of uitbreiden? Neem dan het rijbewijs mee dat u al heeft en nog steeds geldig is. 
  • Komt u voor het eerst een rijbewijs aanvragen? Of omdat uw rijbewijs niet meer geldig is? Neem dan een geldig identiteitsbewijs mee.

Betalen

U kunt betalen met pin of contant geld. Het liefst betaalt u met pin. 

Product of dienstTarief 2024
Rijbewijs€ 51,10
Spoedkosten rijbewijs (extra kosten)  € 39,65

Afhalen

Let op: Burgerzaken werkt uitsluitend op afspraak. Ook voor het afhalen van documenten. Bij de aanvraag wordt meteen een afspraak gemaakt voor het ophalen van het document. Zie voor meer informatie: burgerzaken op afspraak.

Meestal kunt u het rijbewijs bij een spoedprocedure binnen 2 werkdagen weer ophalen, mits u het vóór 15.00 uur heeft aangevraagd (met in achtneming van de openingstijden). Een korte wachttijd kan niet worden gegarandeerd. Vraag uw rijbewijs dus bij voorkeur op tijd aan. 

U kunt het document afhalen bij de balie van Burgerzaken. Neemt u hiervoor een bonnetje bij de informatiezuil. Bij het afhalen van een vernieuwd rijbewijs levert u het oude in. Vergeet het dus niet mee te brengen. 

Heeft u gevonden wat u zocht?