Huizen Klimaatbewust

Huizen wil in 2050 klimaatneutraal en aardgasvrij zijn. Ook wil de gemeente klimaatbestendig ingericht zijn. We streven naar een circulaire economie en vergroting van de biodiversiteit. Hoe we dat doen en en hoe u mee kunt doen? Ga voor meer informatie naar Huizen Klimaatbewust.
 

Duurzaam Bouwloket

Bij het Duurzaam Bouwloket kunt u terecht voor al uw vragen over duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing of energie opwekken. Ook krijgt u tips over hoe u dit kunt betalen, bijvoorbeeld met een lening of een subsidie. 

Subsidie energiemaatregelen

Woningeigenaren in Huizen kunnen bij de gemeente subsidie aanvragen voor energiemaatregelen in de woning. Er is subsidie beschikbaar voor woningisolatie. 

Bodem

Wilt u meer informatie over bodemkwaliteit, bekijk dan de pagina’s hieronder: 

Milieuhinder of milieuvervuiling

Milieuhinder en/of -vervuiling kunt u rechtstreeks melden via een Melding Openbare Ruimte. Een milieuklacht over een bedrijf kunt u rechtstreeks melden bij de Omgevingsdienst Flevoland, Gooi en Vechtstreek. Ook met vragen over bijvoorbeeld asbest of veilig zwemwater kunt u terecht bij de Omgevingsdienst. 

Afval

In de regio Gooi en Vechtstreek wordt huishoudelijk afval ingezameld door de GAD. 

Geluidsoverlast

Heeft u last van lawaai? Ga dan in gesprek met de veroorzaker van het lawaai. Meer informatie vindt u op de pagina Geluidsoverlast.

Meedenken of meedoen?

Heeft u ideeën voor een duurzamer Huizen? Wilt u bijdragen aan een schonere leefomgeving? Wij stellen uw mening op prijs! Bel ons op 14 035 of stuur een e-mail: gemeente@huizen.nl. U kunt ook contact opnemen met het Omgevingsloket.